Gehaktgoulash met rijst en boontjes
1 rode peper
500 gram sperziebonen
250 milliliter runderbouillon
1 theelepel bloem
1 eetlepel tomatenpuree
2 groene paprika's
1 eetlepel paprikapoeder
500 gram rundergehakt
2 uien
1 eetlepel olie
300 gram witte rijst
Kook de rijst. Verhit de olie en fruit hierin de uien 5 minuten op een lage stand. Voeg het gehakt en paprikapoeder toe en bak rul.
Voeg de paprika en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Bestrooi met de bloem en bak kort mee. Giet de bouillon erbij en laat de goulash afgedekt circa 5 minuten zachtjes koken.
Kook de sperziebonen beetgaar. Giet af en bestrooi eventueel met de rode peper.
Breng de goulash eventueel verder op smaak met (chili) peper en serveer met de rijst en sperziebonen.