Gehaktgoulash met rijst en boontjes


 

Gehaktgoulash met rijst en boontjes

1 rode peper

500 gram sperziebonen

250 milliliter runderbouillon

1 theelepel bloem

1 eetlepel tomatenpuree

2 groene paprika's

1 eetlepel paprikapoeder

500 gram rundergehakt

2 uien

1 eetlepel olie

300 gram witte rijst

Kook de rijst. Verhit de olie en fruit hierin de uien 5 minuten op een lage stand. Voeg het gehakt en paprikapoeder toe en bak rul.

Voeg de paprika en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Bestrooi met de bloem en bak kort mee. Giet de bouillon erbij en laat de goulash afgedekt circa 5 minuten zachtjes koken.

Kook de sperziebonen beetgaar. Giet af en bestrooi eventueel met de rode peper.

Breng de goulash eventueel verder op smaak met (chili) peper en serveer met de rijst en sperziebonen.