Gehaktballetjes in zoetzure saus


 

Gehaktballetjes in zoetzure saus

450 gram gehakt

Handje vol broodkruimels

1 ui, gesnipperd

1 ei

Zout en peper

Voor de zoetzure saus:

10 theelepels bruine suiker

150 ml water

150 ml ketchup

150 ml ciderazijn

2 eetlepels sojasaus

2 eetlepels maïzena

Begin met met maken van de gehaktballetjes. Meng rundvlees, broodkruimels, ui, ei, zout en peper samen in een grote kom en roer goed door elkaar.

Vorm balletjes van het gehakt tot een grote naar keuze.

Bak de gehaktballen in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur tot ze bruin en gaar zijn.

Maak de saus. Meng bruine suiker, water, ketchup, azijn, sojasaus en maïzena in een middelgrote kom tot een gladde saus.

Giet de saus over de gehaktballetjes. Zet het vuur laag en laat sudderen tot de saus dik is, 3 tot 5 minuten.