Gehaktballetjes in zoetzure saus
450 gram gehakt
Handje vol broodkruimels
1 ui, gesnipperd
1 ei
Zout en peper
Voor de zoetzure saus:
10 theelepels bruine suiker
150 ml water
150 ml ketchup
150 ml ciderazijn
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels maïzena
Begin met met maken van de gehaktballetjes. Meng rundvlees, broodkruimels, ui, ei, zout en peper samen in een grote kom en roer goed door elkaar.
Vorm balletjes van het gehakt tot een grote naar keuze.
Bak de gehaktballen in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur tot ze bruin en gaar zijn.
Maak de saus. Meng bruine suiker, water, ketchup, azijn, sojasaus en maïzena in een middelgrote kom tot een gladde saus.
Giet de saus over de gehaktballetjes. Zet het vuur laag en laat sudderen tot de saus dik is, 3 tot 5 minuten.