Gebakken rijst met kip kebab
olijfolie met chili
400 gram nasigroenten
500 gram gekookte volkoren basmatirijst (van het merk Tilda heb ik gebruikt)
1 eetlepel hot currypoeder
zonnebloemolie
4 eieren
225 gram gebraden kipflakes kebab
een scheutje zoete sojasaus
een scheutje zoete chilisaus
een handvol korianderblaadjes, ter garnering
Verhit een paar eetlepels olijfolie met chili in een wok of koekenpan en bak hierin de nasigroenten 3 minuten op hoog vuur.
Schep er de rijst en currypoeder doorheen en roer de rijst goed los.
Maak een kuiltje in het midden, voeg een beetje zonnebloemolie toe en breek de eieren boven de pan. Klop de eieren al omscheppend en roerbakkend los en laat ze in een paar minuten tijdens het verwarmen stollen.
Voeg de kebab, sojasaus en chilisaus toe en roer alles goed door elkaar.
Proef en breng eventueel op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Bestrooi het rijstgerecht met koriander.