Duitse curryworst
8 braadworsten
2 sjalotten
1 pak tomaten frito (330 milliliter)
300 milliliter ketchup
2 eetlepels balsamico azijn
2 eetlepels honing
2 theelepels Worcestershire saus
2 theelepels chilipoeder
2 theelepels kerriepoeder
Doe een beetje boter of olie in een pan, en bak de braadworsten hierin. Keer ze regelmatig, zodat ze rondom goudbruin worden. Haal de braadworsten daarna uit de pan, en hou ze ergens warm.
Giet een beetje van de olie uit de pan, en voeg dan de sjalotten toe. Fruit deze op een laag vuur, totdat ze zacht geworden zijn.
Voeg daarna de tomaten frito, ketchup, balsamico azijn, honing, worcestersaus en het chili- en kerriepoeder toe, en blus dit af met een beetje water. Roer de saus goed door elkaar, en laat het koken tot het de gewenste dikte heeft. Is de saus te dik, dan kun je altijd wat extra water toevoegen.
Snijd de worst in plakjes, en voeg dit aan de saus toe.
Bestrooi met wat extra kerriepoeder, en serveer de curryworst op een broodje of met wat friet.