De allerlekkerste appelmoes maken (een basisrecept)
1 kilo appels
100 ml water
2 eetlepels suiker
2 eetlepels citroensap
1 snuf kaneel
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes.
Voeg de appels toe aan een pan met het water. Doe ook het citroensap, suiker en kaneel in de pan en breng op middelhoge vuur aan de kook.
Laat de appelmoes 15 tot 20 minuten pruttelen, totdat de appels zacht zijn. Zorg dat je af en toe roert, om te voorkomen dat de appels plakken aan de bodem.
Haal de pan van het vuur en laat de appelmoes een beetje afkoelen.
Pureer de appel tot een gladde moes met een staafmixer, blender of aardappelstamper, afhankelijk van de consistentie die je wilt. Als je van stukjes houdt, kun je de appelmoes natuurlijk ook grover laten.
Proef en voeg extra suiker toe indien het zuur is. Je kunt ook extra citroensap toevoegen, als de moes te zoet is.
Je kunt de appelmoes koud én warm serveren. Of bewaar 3 tot 5 dagen in een luchtdichte container in de koelkast.