Chicken Rasam (Indiase kippensoep
400-500 gr kip (zie tekst)
olijfolie
kruidenmix:
4 cm kaneelstokje
1 tl fennelpoeder
1 el zachte chilipoeder of 1 tl van bird’s eye chilies
1 el gelebonen saus
1 el rauwe rijst (rood)
1 tl komijnzaadpoeder
toevoegen kruidenmix:
10 tenen knoflook, vermalen
5 cm verse gember, vermalen
1 medium rode ui, fijn gesnipperd
overig:
¼-½ tl kurkumapoeder
1 tl zout (wanneer je 1 bouillonblokje kip gebruikt)
2 tomaten of 1 handje cherry tomaatjes, gehakt
1 liter kippenbouillon (van blokje)
1 handje verse korinader gehakt
1 el zwartepeper korrels, gebroken
e begint om eerst alles klaar te zetten, dat werkt wel zo makkelijk. Vermaal de knoflook en gember (eventueel met wat olie), zet dit apart. Vermaal de tomaat grof en hak de koriander en rode ui. Breek de zwartepeper in de vijzel.
Neem een ruime wok met anti-aanbaklaag of een soeppan. Doe daar voldoende olijfolie in, het kaneelstokje, chilipoeder en fennel. Fruit dit kort, maar vermeng het goed met de olie.
Vervolgens de gelebonensaus, rijst en komijnzaadpoeder. Even fruiten.
Direct daarna de ingredienten volgens het lijstje ‘toevoegen kruidenmix’ en fruit dit tot de ui glazig is geworden en daarna de tomaat, kurkumapoeder en zout. Even mixen en verwarmen.
Kipstukjes toevoegen en deze goed mengen met de kruidenmix en rondom laten stollen.
Blussen met de kippenbouillon. Even verwarmen, dan de koriander en zwarte peper erbij. Warmtebron laag, deksel op de wok/pan en zachtjes laten koken voor ca. 20 minuten.
Soep even laten rusten, daarna opdienen.