Caribisch Kruidige Kippendij uit de Airfryer
1,5 kg kippendijfilets zonder vel
Zeezout en grof gemalen zwarte peper
1 el gemalen korianderzaad
1 el kaneel
1 el cayennepeper
1½ tl gemberpoeder
1½ tl gemalen nootmuskaat
3 el kokosolie gesmolten
Rijst erwten en chilisaus, voor het serveren
Verwarm de conventionele oven voor op 150 °C.
Dep de kippendijfilets grondig droog met keukenpapier.
Leg ze op een grote bakplaat bekleed met extra keukenpapier om resterend vocht op te vangen.
Bestrooi beide kanten van de kip met zeezout en zwarte peper en laat 30 minuten rusten.
Meng in een kleine kom het gemalen korianderzaad, kaneel, cayennepeper, gemberpoeder en gemalen nootmuskaat.
Wrijf elk stuk kip in met dit specerijenmengsel en bestrijk beide kanten met gesmolten kokosolie.
Leg ongeveer 4 stukken kip in het mandje van de airfryer; ze mogen elkaar niet overlappen maar wel net raken.
Stel de airfryer in op 200 °C en de timer op 10 minuten.
Leg de gare kip vervolgens in een ovenschaal en dek goed af met aluminiumfolie.
Houd warm in de voorverwarmde oven terwijl je de rest van de kip in de airfryer bakt.
Serveer de kippendijen gloeiend heet met rijst, erwten en chilisaus.