Boerenomelet met Hollandse groenten en zoete aardappelblokjes
1 verpakking Aviko Zoete Aardappel Blokjes (450 g)
400 g boerensoepgroenten (koelvers)
50 g roomboter
8 eieren
125 ml melk
1 kropsla
2 el boerenyoghurt
2 el mayonaise
1 el fijngehakte bieslook
Smelt in twee koekenpannen de helft van de boter. Verdeel de soepgroenten over de pannen en bak 4 minuten. Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak nogmaals 4 minuten. Klop intussen in een ruime kom de eieren los met de melk en zout en peper naar smaak.
Schep de groenten met de zoete aardappelblokjes bij het eimengsel. Smelt de rest van de boter in beide pannen. Verdeel er het ei-groentemengsel over en bak de omeletten in 10 minuten gaar. Leg een deksel op elke pan zodat ook de bovenkant snel stolt. Keer de omelet desgewenst met behulp van de deksel voor een goudbruine bovenkant (zie ook de tip).
Maak intussen de sla schoon en scheur grof. Klop een dressing van de yoghurt, de mayonaise en de bieslook. Voeg zout en peper naar smaak toe. Maak de salade aan met de boerenyoghurtdressing.
Laat de omeletten op een schaal glijden en snijd in mooie stukken. Serveer met de salade.