Arabische sperzieboontjes
1 ui
2 teentjes knoflook
400 gram sperziebonen
3 rijpe tomaten
1 eetlepel olijfolie
1 laurierblad
1 schijf citroen
peper
150 gram zilvervliesrijst
6 takjes koriander
150 gram mager rundergehakt
1 eetlepel vloeibare margarine
Maak de groente schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers, breek de sperziebonen eenmaal en snijd de tomaten in parten.
Fruit 3/4 van de ui en de knoflook in de olie.
Voeg de tomaten, het laurierblad, de schijf citroen en royaal peper toe. Smoor de tomaten in 15 minuten tot een saus.
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Was de koriander. Knip de steeltjes klein en houd de blaadjes apart.
Maak het gehakt aan met de rest van de ui, koriandersteeltjes en peper. Vorm er kleine balletjes van.
Bak de gehaktballetjes in de hete margarine in 10 minuten gaar en bruin.
Voeg de sperziebonen toe aan de tomatensaus en stoof dit in ca. 10 minuten gaar.
Verwijder het laurierblad en strooi er klein geknipte korianderblaadjes over.
Serveer de rijst en gehaktballetjes erbij.