Zoetzure pikante soep zoals bij de chinees
Ingrediënten
4 teentjes knoflook
35 g gember
2 eetlepels arachideolie
1 liter kippenbouillon
1 koffielepel sambal of chili (of meer…)
2 eetlepels geroosterdesesamolie
4 eetlepels zoete sojasaus (of gewone sojasaus en wat rietsuiker toevoegen)
6 eetlepels rijstazijn (of appelazijn)
300 g shiitakepaddenstoelen, in vieren gesneden
200 g sugarsnaps
1 grote tomaat, in stukjes
1 ei
150 g sojascheuten
4 lente-uitjes
Bereidingswijze Snijd de knoflook en gember in fijne reepjes. Bak aan in olie. Blus met de kippenbouillon.Voeg sambal, sesamolie, sojasaus en rijstazijn toe. Laat even koken en voeg de paddenstoelen toe. Laat 4 minuten koken. Voeg de 2 laatste minuten de sugarsnaps en tomaat toe. Klop het eitje goed los en draai het stevig door de soep. Proef of het nog zuurder, zoeter of pikanter mag.Werk af met sojascheuten en lente-ui.