Zelfgemaakte Tomaten Salsa


 

Zelfgemaakte Tomaten Salsa

Ingrediënten

800gr gepelde tomaten

1 ui

4 teentjes knoflook

1 jalapeno peper

2 theelepels citroensap

1 theelepel zout

1 theelepel gemalen zwarte peper

1 theelepel knoflookpoeder

handje vol verse koriander

Bereidingswijze

Laat de gepelde tomaten uitlekken en vang het vocht op

Snij de ui fijn en hak deze samen met de teentjes knoflook en jalapeno peper in een keukenmachine

Voeg de citroensap, zout, peper, knoflookpoeder en gepelde tomaten toe en pureer het nogmaals even in de keukenmachine

Voeg zonodig nog een beetje van het vocht van de tomaten toe om het iets te verdunnen mocht de salsa te dik zijn

Hak de koriander fijn en voeg de toe

Serveer de zelfgemaakte tomatensalsa meteen of zet het afgedekt in de koelkast en serveer het later