Sticky kipgehaktballen met rijst
1 komkommer
100 ml azijn
3 el suiker
150 g rijst
300 g kipgehakt
2 el gochujang
4 el sojasaus
1 el olie
2 tl sesamzaadjes
150 ml water
Snijd de komkommer in plakjes. Verhit de azijn met 2 el suiker en 100 ml water tot de suiker is opgelost. Voeg de komkommer toe en laat afkoelen.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng ondertussen het kipgehakt met 1 el gochujang en 1 el sojasaus. Draai balletjes van ongeveer 3 cm in diameter.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipgehaktballetjes rondom aan tot deze gaar zijn.
Verhit ondertussen in een steelpan de overige gochujang, sojasaus, 1 el suiker en 50 ml water tot een dikke saus.
Meng de kipgehaktballen met de saus en serveer met de rijst en de ingemaakte komkommer. Bestrooi met de sesamzaadjes.
Tip! de ingemaakte komkommer kun je ruim van tevoren maken. In schone potten kun je dit tot een maand in de koelkast bewaren.