Speklapjes in ketjapsaus
500 gram speklapjes (in repen)
2 theelepels gemberpoeder (djahé)
100 milliliter ketjap manis
3 eetlepels wokolie
2 uien (gesnipperd)
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
3 eetlepels wittewijnazijn of
3 eetlepels blanke azijn
1 prei (in smalle ringen)
Bestrooi de spekrepen met gemberpoeder, zout en peper. Giet er een scheutje ketjap over, meng goed en laat even marineren.Verhit de olie en bak hierin het vlees in porties zodat het niet gaat koken. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten mee.Meng de ketjap, azijn en een scheutje water erdoor en laat circa 20 minuten sudderen op een lage stand zodat de saus indikt. Voeg de laatste 5 minuten de prei toe.Bereidingstip
Lekker met witte rijst of gebakken rijst met mix voor nasi goreng.
Vervang de prei door reepjes komkommer.