Sambal kip met rijst en boontjes


 

Sambal kip met rijst en boontjes

200 gr rijst

250 gr kip(dij)filet

250 gr sperziebonen

1 ui

2 tenen knolook

1 cm verse gember

1 el sambal

1 el ketjap manis

1 el sojasaus (Go-Tan)

Bereidingswijze

Snijd de kip in stukjes en breng op smaak met zout en peper.

Halveer de sperziebonen en snijd de uiteinden eraf.

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Kook de sperziebonen circa 8 minuten.

Bak de kip in een hapjespan met wat olie gedurende 8-10 minuten. Bak ondertussen de ui, knoflook en gember mee.

Voeg dan de sambal, ketjap en sojasaus toe. Zet het vuur laag.

Roer de sperziebonen door de kip.

Serveer de rijst met de kip en sperziebonen. Voeg eventueel nog wat extra ketjap manis toe.