Salade kip met aardbeien dressing
250 gram vlinderpasta
150 gram sla naar keuze
Halve komkommer
1 rode paprika
1 mango
500 gram kippendij
Peper/zout/paprika poeder
* 1 el ketjap marinade (wanitadjawa)
2 tl knoflook
1 el sojasaus
2 el olie
2 eetlepel pijnboompitjes
Aardbeien dressing!
150 gram aardbeien + extra
1/2 ui
60 ml appelazijn
1 el honing
2 el aardbeien jam
3 el olijfolie
Snuf zeezout
Bestrooi de kippendij aan beiden kanten met peper, zout en het paprika poeder. Snijd ze in reepjes en doe ze in een kom. Hak de knoflook fijn en voeg deze bij de kip doe nu ook de olie en ketjap marinade erbij en hussel alles goed door. Zet het voor minimaal 4uur in de koeling.Doe voor de aardbeien dressing alles in een blender (behalve de olie). Mix het tot een gladde massa en giet beetje voor beetje de olie erbij. Zet het in de koelkast tot je het gaat gebruiken. Bak de pijnboompitten op in een koekenpan tot ze bruin kleuren (let op dat ze niet verbranden). Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de komkommer in reepjes en de paprika en de mango in blokjes. Bak de kipfilet bruin en gaar. Meng de pasta met de komkommer, sla, mango en paprika. Schep het op de borden verdeel hier de kip over en de extra aardbeien. Maak het geheel af met de aardbeien dressing en de geroosterde pijnboompitten.