Pizza plukbrood met salami
1 rol pizzadeeg
60 gram plakjes salami in stukjes gesneden
120 gram geraspte mozzarella
40 gram geraspte Parmezaan of probeer Albert Heijn Terra Plantaardige flakes pittig
2 eetlepels zongedroogde tomaten in stukjes
1 handje verse basilicum fijngehakt
1 eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel gedroogde oregano
80 ml tomatensaus of pizzasaus/pizzatopping
30 ml extra vergine olijfolie
extra pizzasaus of tomatensaus om in te dippen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in.
Stap 2
Maak het pizzadeeg open, maar rol het niet uit. Snijd de rol pizzadeeg in plakjes van ongeveer 1 cm en snijd de plakjes in kwarten
Stap 3
Meng in een komt de stukjes pizzadeeg met stukjes salami, geraspte mozzarella en Parmezaan, zongedroogde tomaten verse basilicum, knoflookpoeder en oregano. Besprenkel met olijfolie en voeg 80 ml tomatensaus toe meng dit alles goed door elkaar.
Stap 4
Verdeel dit over de ovenschaal en verwarm voor 30 tot 35 minuten in de oven.
Stap 5
Serveer het pizza plukbrood met pizzasaus of tomatensaus.