Lentesoep


 
Lentesoep

100 g MAGGI Basis voor Soep Groente

300 g Courgette

200 g Bospeen

200 g Doperwten

200 g Wortel

3 Lente ui

1 Teentje knoflook

2 el Peterselie

Bak de courgette Snijd de courgette en de knoflook in kleine stukken. Verhit een beetje olie in een soeppan en voeg de stukken courgette en de knoflook toe. Bak het geheel 4 minuten zacht, zonder het te laten bruinen. Voeg de basis voor soep en 1,5 liter water toe.

Pureer de ingrediënten

Breng de soep al roerende aan de kook en laat deze 10 minuten zachtjes doorkoken. Pureer het geheel met de staafmixer of in de blender tot een lichtgebonden, gladde soep.

Voeg de wortels en erwten toe

Roer de wortelblokjes met de erwten en bosui erdoor en warm de soep nog 10 minuten zachtjes door. Roer voor het opdienen de peterselie door de soep. Maak er met brood een complete maaltijd van.