Kwarkcake met citroen


 

Kwarkcake met citroen

100 gr zachte boter

3 eieren

200 gr zelfrijzend bakmeel

200 gr kwark

175 gr suiker

citroenrasp (van 1 citroen)

zout

Voor het glazuur

sap van 1/2 citroen

25 gr poedersuiker

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier.

Doe de zachte boter, suiker, kwark, rasp van 1 citroen en een snufje zout in een kom. Mix dit met een elektrische mixer goed door elkaar (ongeveer 5 minuten).

Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als de vorige volledige is opgenomen.

Als de eieren goed door het botermengsel zijn gemengd, voeg je het zelfrijzend bakmeel toe. Meng dit kort door elkaar.

Schep het cakebeslag in de ingevette cakevorm.

Bak de kwarkcake ongeveer 55-60 minuten in de oven (hetelucht stand).

Prik met een satéprikker in de cake om te checken of ie gaar is.

Laat de kwarkcake afkoelen en maak ondertussen het glazuur. Meng hiervoor het sap van een halve citroen met de poedersuiker.

Als de cake is afgekoeld, kun je het glazuur over de cake verdelen.