Kwarkcake met citroen
100 gr zachte boter
3 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr kwark
175 gr suiker
citroenrasp (van 1 citroen)
zout
Voor het glazuur
sap van 1/2 citroen
25 gr poedersuiker
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier.
Doe de zachte boter, suiker, kwark, rasp van 1 citroen en een snufje zout in een kom. Mix dit met een elektrische mixer goed door elkaar (ongeveer 5 minuten).
Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als de vorige volledige is opgenomen.
Als de eieren goed door het botermengsel zijn gemengd, voeg je het zelfrijzend bakmeel toe. Meng dit kort door elkaar.
Schep het cakebeslag in de ingevette cakevorm.
Bak de kwarkcake ongeveer 55-60 minuten in de oven (hetelucht stand).
Prik met een satéprikker in de cake om te checken of ie gaar is.
Laat de kwarkcake afkoelen en maak ondertussen het glazuur. Meng hiervoor het sap van een halve citroen met de poedersuiker.
Als de cake is afgekoeld, kun je het glazuur over de cake verdelen.