Kapucijnerschotel met rookworst en appel
800 gram kapucijners
2 eetlepels honing
2 appels
1 rookworst
1 theelepel paprikapoeder
400 gram Hollandse wokgroenten
2 preien
300 gram rundergehakt
2 eetlepels olijfolie
200 gram gerookte ontbijtspekblokjes
Verhit een wok of hapjespan en bak hierin de spekblokjes knapperig. Schep ze uit de pan. Verhit de helft van de olie in de pan en bak hierin het gehakt rul. Schep de prei, wokgroenten en paprikapoeder erdoor en roerbak 4-5 minuten.
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil intussen de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in plakken van circa 1 cm dik.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de appels aan beide kanten goudbruin. Besprenkel met de honing.
Schep de kapucijners en spekjes door het gehaktmengsel en verwarm zonder te koken. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de rookworst in plakjes en serveer met de appelplakken op de kapucijnerschotel.