Italiaanse boerenkoolstamppot met tomaat en ham


 

Italiaanse boerenkoolstamppot met tomaat en ham

basilicum

100 gram Parmezaanse kaas

100 gram Parmezaanse kaas

100 gram zongedroogde tomaatjes

2 eetlepels pesto

100 gram mascarpone

250 gram hamreepjes

75 gram pijnboompitten

600 gram boerenkool

1 kilogram kruimige aardappel

Kook de aardappels met de boerenkool in circa 20 minuten gaar in water met zout. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan lichtbruin en houd apart.

Giet de aardappels en boerenkool af. Stamp grof met de helft van de pijnboompitten, de helft van de hamreepjes, de mascarpone, de pesto en de gedroogde tomaten. Breng op smaak met zout en peper

Serveer de stamppot met de rest van de pijnboompitten en hamreepjes. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en basilicum naar smaak.

bereidingstip

Vervang de mascarpone in dit recept door zachte geitenkaas. . Voeg een scheutje balsamicoazijn toe aan de stamppot.