Italiaanse boerenkoolstamppot met tomaat en ham
basilicum
100 gram Parmezaanse kaas
100 gram Parmezaanse kaas
100 gram zongedroogde tomaatjes
2 eetlepels pesto
100 gram mascarpone
250 gram hamreepjes
75 gram pijnboompitten
600 gram boerenkool
1 kilogram kruimige aardappel
Kook de aardappels met de boerenkool in circa 20 minuten gaar in water met zout. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan lichtbruin en houd apart.
Giet de aardappels en boerenkool af. Stamp grof met de helft van de pijnboompitten, de helft van de hamreepjes, de mascarpone, de pesto en de gedroogde tomaten. Breng op smaak met zout en peper
Serveer de stamppot met de rest van de pijnboompitten en hamreepjes. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en basilicum naar smaak.
bereidingstip
Vervang de mascarpone in dit recept door zachte geitenkaas. . Voeg een scheutje balsamicoazijn toe aan de stamppot.