Hutspot met paprika


 

Hutspot met paprika

1500 g Kruimige aardappelen

4 Rode paprika

1 Winterpeen

4 sjalotjes

4 jeneverbessen

1 el tijm

1 tenen knoflook

1 snufje peper

Kook de aardappels met schil in een laagje water met tijm, 2 peperkorrels, jeneverbes en een knoflookteentje.

Snijd de wortel in reepjes en voeg na 15 minuten koken bij de aardappelen.

Snijd de paprika in partjes en voeg na 10 minuten toe aan de aardappelen en wortel.

Laat nog 5 minuten koken en snijd ondertussen het sjalotje fijn.

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.

Ontdoe de paprikareepjes van overtollig vocht en stamp of pers mogelijk zodanig dat sap in puree terecht komt.

Voeg de wortelreepjes, sjalot. boter en peper toe.

Als de hutspot nog wat vochtiger mag, kan kookwater van de aardappels worden toegevoegd.