Griekse wraps


 

Griekse wraps

8 wraps (medium )

400 gr kippendijfilets 

0,5 komkommer

1-2 tomaten

1 kropje romaine sla

1 rode ui

1 takje verse oregano

1 citroen (voor rasp)

100 gr Griekse yoghurt

200 gr feta

15 gr gyroskruiden (1 zakje)olijfoliepeper en zout

Snijd de helft van de halve komkommer in stukjes. En pureer samen met de feta, Griekse yoghurt, blaadjes van een half takje oregano, en citroenrasp in een keukenmachine tot een smeuïg en glad smeersel. Voeg naar smaak peper toe en zet tot gebruik apart.

Snijd de kippendijfilet in reepjes. Meng de gyroskruiden met 2 eetlepels olijfolie en schep de kip door het kruidenmengsel, zorg dat alle kipreepjes goed bedekt zijn. Bak de kip rondom bruin en gaar in een koekenpan. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Snijd de andere helft van de komkommer in lange reepjes, de ui in dunne ringen, de tomaat in plakjes. Haal de slablaadjes los van elkaar.Bereid de wraps zoals aangegeven op de verpakking. Besmeer ze daarna met het fetamengsel, leg de gyrosreepjes erop. Vul de wraps verder met komkommer, sla, tomaat en uiringen. Bestrooi eventueel met nog wat blaadjes verse oregano.Rol de Griekse wraps op en zet ze vast met een prikker of bindt ze vast met een touwtje.