Griekse kapsalon


 

Griekse kapsalon

2 porties friet

300 gr kippendijfilet

200 gr spitskool

1/2 komkommer

1 ui

2 tenen knoflook

1 tl tijm

1 tl oregano

4 el tzatziki

evt. 50-75 gr feta

Bereidingswijze

Bereid de friet volgens de instructies op de verpakking. Zelf hebben we voor dit recept airfryer frietjes gebruikt.

Snijd de komkommer in dunne (halve) plakjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de spitskool fijn.

Breng de kip op smaak met zout en peper. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kip gaar in ongeveer 8-10 minuten.

Voeg dan de ui, knoflook en kruiden toe en bak nog even een paar minuten mee.

Verdeel de frietjes over twee diepe borden. Schep dan de kip eroverheen en verdeel de spitskool en komkommer over de borden.

Schep tot slot nog wat tzatziki op de borden en maak eventueel af met wat blokjes feta