Griekse bowl met gehaktballetjes


 

Griekse bowl met gehaktballetjes

200 gr rijst

1/2 komkommer

2 tomaten

100 gr feta

1 kleine rode ui

2 tl oregano

scheut olijfolie

zout en peper

200 gr tzatziki zelfgemaakte of kant-en-klare

Voor de kipgehaktballetjes:

300 gr kipgehakt

2 tl kipkruiden

1 boterham

scheut melk

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Doe het gehakt in een kom, samen met de kipkruiden en een snufje zout en peper.

Giet een scheutje melk in een kommetje.

Haal het korstje van de boterham en doe de rest van de boterham in de melk.

Als het brood alle melk heeft opgenomen, dan knijp je het brood uit.

“Verkruimel” het brood boven het gehakt. Meng even goed door elkaar.

Vorm met je handen kleine balletjes van het gehakt.

Giet een scheutje olie in een pan en bak de gehaktballetjes totdat ze goudbruin zijn en gaar van binnen. Je kan de balletjes ook in de oven bakken (200 gr – 20 min).

Snijd de komkommer en tomaten in stukjes.

Snijd de rode ui in halve ringen.

Meng de komkommer, tomaat en ui door elkaar. Breng op smaak met olijfolie, zout, peper en oregano.

Verdeel de rijst over 2 borden, schep de kipgehaktballetjes erop (bij elkaar), de salade en de tzatziki.

Tip(s)

Ipv rijst kun je de bowl ook met (gebakken)aardappeltjes serveren.