Griekse bowl met gehaktballetjes
200 gr rijst
1/2 komkommer
2 tomaten
100 gr feta
1 kleine rode ui
2 tl oregano
scheut olijfolie
zout en peper
200 gr tzatziki zelfgemaakte of kant-en-klare
Voor de kipgehaktballetjes:
300 gr kipgehakt
2 tl kipkruiden
1 boterham
scheut melk
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Doe het gehakt in een kom, samen met de kipkruiden en een snufje zout en peper.
Giet een scheutje melk in een kommetje.
Haal het korstje van de boterham en doe de rest van de boterham in de melk.
Als het brood alle melk heeft opgenomen, dan knijp je het brood uit.
“Verkruimel” het brood boven het gehakt. Meng even goed door elkaar.
Vorm met je handen kleine balletjes van het gehakt.
Giet een scheutje olie in een pan en bak de gehaktballetjes totdat ze goudbruin zijn en gaar van binnen. Je kan de balletjes ook in de oven bakken (200 gr – 20 min).
Snijd de komkommer en tomaten in stukjes.
Snijd de rode ui in halve ringen.
Meng de komkommer, tomaat en ui door elkaar. Breng op smaak met olijfolie, zout, peper en oregano.
Verdeel de rijst over 2 borden, schep de kipgehaktballetjes erop (bij elkaar), de salade en de tzatziki.
Tip(s)
Ipv rijst kun je de bowl ook met (gebakken)aardappeltjes serveren.