Gevulde Turkse broodjes met Kip
Ingredienten:
4 afbak mini Turkse broodjes AH Mini Turks brood
500 gram kippendij
peper/zout/knoflookpoeder
1 rode paprika
1/2 mango
4 el mango chutney Tilda Mango chutney
Rode pesto
1 stengel lente ui
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
1: Bestrooi de kippendijen aan beide zijdens met de peper/zout en knoflookpoeder
2: Verwarm een pan op het vuur met een klontje boter Bak hierin de kippendijen om en om bruin. Schenk er een beetje water bij en laat het voor 15 minuutjes zachtjes sudderen.
3: Verwarm de oven voor zoals aangegeven staat op de verpakking van de broodjes
4: Snijd uit de bovenkant een rondje en pluk het brood leeg (hier gaat straks de vulling in)
5: Snijd de paprika en de mango in blokjes
6 Haal de kip uit de pan en snijd deze in reepjes. Meng de kip nu samen met de paprika en blokjes mango. Schep hier 4 lepels mango chutney doorheen en roer alles goed door
7: Besmeer de binnenkant van de broodjes ieders met een el rode pesto
8: Verdeel de kip over de broodjes en druk goed aan
9: Zet de broodjes in de oven en bak het geheel af in 15 minuten
10: Snijd de lente ui in ringetjes
11: Schenk er nog een beetje Mango chutney over en strooi er wat gesneden lente ui over