Chinese spruitjes uit de wok met ketjap en omelet
300 g Zilvervliesrijst
8 eieren
1 snufje Peper zwart
700 g Spruitjes geschoond
3 el Ketjap manis
4 el Zonnebloemolie
250 g Taugé
1 el Water
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de spruiten in in 5 minuten beetgaar en giet ze af. Laat de spruiten goed uitlekken.
Klop de eieren los met de helft van de ketjap, het water en peper naar smaak. Verhit de helft van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur, schenk hierin het eimengsel bak hiermee de omelet in 1-2 minuten per kant goudbruin en gaar. Snijd de omeletten in reepjes van 1 cm.
Verhit de resterende olie in een wok, voeg de spruiten toe en bak ze 4 minuten al omscheppend op hoog vuur. Voeg de taugé toe en bak nog 1 minuut.
Schep de resterende ketjap, de omeletreepjes en peper naar smaak erdoor. Verdeel het spruiten-eimengsel over de borden en schep de rijst erbij.