Bruschetta met tomaat
Nog geen waardering
4 romatomaten
1 teen knoflook
scheutje olijfolie
1 sjalotje
2 takjes verse basilicum
snufje zwarte peper
Voor het brood
1 ciabatta of probeer Koopmans Brood uit de pan Italiaans
3 el olijfolie
1 teen knoflook
Bereidingswijze
Snijd de ciabatta in plakjes.
Maak een teen knoflook schoon en snijd de knoflook doormidden. Besmeer de plakjes brood met olijfolie, met een kwastje.
Bak de bruschetta’s circa 8 minuten in de oven (200 graden) totdat ze goudbruin zijn.
Haal de doorgesneden teen knoflook over de broodjes, na het bakken in de oven.
Snijd de tomaten en het sjalotje in stukjes. Zelf verwijder ik de pitjes van de tomaat, zodat het geheel wat minder nat wordt, maar dit hoeft niet.
Meng de tomaten en sjalotje in een kom.
Voeg de olijfolie, basilicum, snufje zwarte peper en een uitgeperste teen knoflook toe.
Meng alles door elkaar en serveer op een geroosterd broodje.