Broodje (kokos) Kip Saté
Ingrediënten: Voor +- 4 broodjes
350 gram kippendij
Marinade voor de kip:
1 el gehakte gember ( potje Go-Tan)
4 teentjes knoflook fijn gehakt
1 el sojasaus
1 el ketjap manis
4 el dikke kokosmelk ( fairtrade is een goed merk)
1 el bruine basterdsuiker
1/2 el oestersaus
1/2 tl chili oil (optioneel)
1 tl limoensap
4 pistoletjes
4 el gebakken uitjes
Rucola
Klein zakje taugé
Saté saus
2 el pindasaus (Calvé oranje deksel)
3 el kokosmelk
1 el sojasaus
Bereidingswijze:
1: Meng alle ingrediënten voor de marinade samen in een kom.
2: Snijd de kip in blokjes 5x5cm.
3: Doe de kip in de marinade en zet voor 2uurtjes in de koelkast.
4: Doe de pindasaus samen met de kokosmelk en de sojasaus in een pannetje en verwarm dit onder af en toe roeren tot een saus.
5: Verwarm een pan op het vuur en bak hier de kip bruin en gaar in.
6: Schep de kip bij de pindasaus en roer alles goed door.
7: Snijd de broodjes open en verdeel er wat van de rucola en taugé op.
8: Verdeel de Kip Saté over de broodjes en maak het geheel af met de gebakken uitjes.