Broodje (kokos) Kip Saté



 Broodje (kokos) Kip Saté

Ingrediënten: Voor +- 4 broodjes

350 gram kippendij

Marinade voor de kip:

1 el gehakte gember ( potje Go-Tan)

4 teentjes knoflook fijn gehakt

1 el sojasaus

1 el ketjap manis

4 el dikke kokosmelk ( fairtrade is een goed merk)

1 el bruine basterdsuiker

1/2 el oestersaus

1/2 tl chili oil (optioneel)

1 tl limoensap

4 pistoletjes

4 el gebakken uitjes

Rucola

Klein zakje taugé

Saté saus

2 el pindasaus (Calvé oranje deksel)

3 el kokosmelk

1 el sojasaus

Bereidingswijze:

1: Meng alle ingrediënten voor de marinade samen in een kom.

2: Snijd de kip in blokjes 5x5cm.

3: Doe de kip in de marinade en zet voor 2uurtjes in de koelkast.

4: Doe de pindasaus samen met de kokosmelk en de sojasaus in een pannetje en verwarm dit onder af en toe roeren tot een saus.

5: Verwarm een pan op het vuur en bak hier de kip bruin en gaar in.

6: Schep de kip bij de pindasaus en roer alles goed door.

7: Snijd de broodjes open en verdeel er wat van de rucola en taugé op.

8: Verdeel de Kip Saté over de broodjes en maak het geheel af met de gebakken uitjes.