Bietjesstamppot met appel en gehaktballetjes
bosje bieslook
1 eetlepel boter
1 eetlepel olijfolie
300 gram gekookte bieten
2 appels
1 eetlepel curryketchup
1 snee witbrood
1 eetlepel gehaktkruiden
300 gram half-om-half gehakt
600 kruimige aardappels
Kook de aardappels in water met zout. Kneed intussen het gehakt met de kruiden, broodkruim en curry en rol balletjes ervan. Zet in de koelkast
Voeg na circa 15 minuten kooktijd de blokjes appel en biet toe aan de aardappels. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes goudbruin
Giet de aardappels, bietjes en appel af en schep terug in de pan. Laat uitstomen en voeg de boter toe. Stamp tot een grove puree en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de bieslook en serveer met de balletjes.
bereidingstip
Serveer de stamppot ook eens met groenteballetjes of vissticks.