Bietjes met appel en gebakken aardappelen

 


Bietjes met appel en gebakken aardappelen

2 stuks ui

800 g kruimige aardappelen voorgekookt

50 ml Zonnebloemolie

680 g rode bietjes met ui (pot)

200 g appelmoes

Snijd de uien in halve ringen en de voorgekookte aardappelen in gelijke stukken. Verhit de zonnebloemolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur.

Voeg de aardappelstukken en uienringen toe aan de pan. Bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en krokant. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de rode bietjes met ui in een pan op laag vuur in hun eigen vocht. Zorg ervoor dat ze goed doorwarmen, maar laat ze niet koken. Giet daarna af en laat even uitlekken.

Serveer de gebakken aardappelen en uien met de warme bietjes. Geef er appelmoes bij voor een frisse, zoete twist.

Tip! Lekker met een karbonade.