Bami met omelet


 

Bami met omelet

250 gram Chinese eiermie

4 eieren

2 eetlepels ketjap manis

5 eetlepels zonnebloemolie

1 pak bamigroenten (panklaar, 400 g)

1 ui (gesnipperd)

2 teentjes knoflook (geperst)

1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 3 cm)

4 eetlepels sojasaus

25 gram pinda’s (grof gehakt)

Bereid de eiermie. Spoel in een vergiet af en laat goed uitlekken.

Klop de eieren met de ketjap los in een kom. Verhit 2 eetlepels van de olie in een koekenpan en bak hierin een omelet van de eieren. Laat een paar minuten afkoelen. Rol de omelet op en snijd in dunne reepjes van 1 cm.

Snijd de rode peper uit het bamipakket in de lengte door en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de peper in dunne reepjes.

Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui, knoflook , gember en rode peper circa 2 minuten. Voeg de bamigroenten toe en roerbak alles circa 3 minuten op een hoge stand. Schep de mie erdoor en bak circa 4 minuten mee. Voeg na 2 minuten de sojasaus toe en schep de omeletreepjes erdoor. Schep alles goed om.

Verdeel de bami over diepe borden en bestrooi met de pinda's.