Babi ketjap Chinees Indisch varkensvlees


 

Babi ketjap Chinees Indisch varkensvlees

Ingrediënten

500 g hamlappen

1 pakje Conimex mix voor Babi Ketjap

4 el zonnebloemolie

2 el  Wok Olie

400 g witte rijst

1 ui

1 teentje knoflook

600 g gebroken sperziebonen

3 el peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

Snijd de hamlappen in blokjes. Meng de marinademix (uit het Conimex mix voor babi ketjap pakje) met 4 eetlepels zonnebloemolie en het vlees. Laat 15 minuten marineren. Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Pel en snijd de ui en de knoflook fijn.

Verhit een eetlepel  wokolie in een wok en wok het vlees, de ui en de knoflook ca. 5 minuten. Meng het sauspoeder (uit het pakje) met 2 1/2 dl koud water, voeg het mengsel aan de wok toe en breng het al omscheppende aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen.Kook ondertussen de sperziebonen ca. 5 minuten in ruim kokend water. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de bonen ca. 3 minuten. Voeg op het laatst de peterselie toe

Schep de rijst met de babi ketjap op 4 borden en geef de boontjes erbij.