- Link ophalen
- X
- Andere apps
- 400 gram spliterwten
- 4 vleesbouillontabletten
- 2 schouderkarbonades
- 200 gram zuurkoolspek
- 2 preien (in ringen)
- 1 knolselderij (geschild, in blokjes)
- 2 aardappels (geschild, in blokjes)
- 1 rookworst
- 1 handje bladselderij (grof gesneden)
- Breng de spliterwten en bouillontabletten met 2 liter water aan de kook in een grote (soep)pan.Voeg de karbonades en het zuurkoolspek toe en kook zachtjes circa 30 minuten.Roer de prei, knolselderij en aardappels erdoor en kook zachtjes circa 30 minuten verder. Roer regelmatig zodat de soep niet aanbrandt.Voeg de laatste 15 minuten van de kooktijd de rookworst toe.Schep al het vlees uit de pan. Snijd het in stukjes of plakjes en roer het samen met de bladselderij weer door de soep.Verdun de soep als deze te dik is eventueel met een scheutje warm water of bouillon.Dit recept is lekker met roggebrood met mosterd en ontbijt- of katenspek.
Bereidingstip
Vervang het zuurkoolspek door uitgebakken gerookte spekblokjes.
Neem in repen gesneden speklappen in plaats van schouderkarbonades.