RECEPT VAN PROGRAMMA BINNENSTE / BUITEN
Voor de taquitos:
12 kleine wraps
500 g kipfilet
2 tenen knoflook
1 ui
1 tl komijnzaadpoeder
1 tl korianderzaadpoeder
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl chilivlokken
1 el tomatenpuree
olie
zout
Voor de kaassaus:
50 g roomboter
30 g bloem
350 ml melk
150 g
geraspte kaas
Voor de avocadosaus:
2 stuks avocado
1 limoen
1 el olijfolie
50 ml kokoswater
1/2 bosje platte peterselie
1 Spaanse peper
zout
Kook de kipfilet in ongeveer 25 min gaar.
Als de kip gaar is, laat je het even afkoelen en trek je het vervolgens
met twee vorken uit elkaar.
Snipper ondertussen de ui en hak de tenen knoflook fijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook,
voeg kip toe en bak het goudbruin. Voeg de specerijen en wat olie toe.
Roer de tomatenpuree erdoor. Verwijder de pan van de warmtebron.
Bak de wrap kort in een droge koekenpan, zodat ze zacht zijn.
Verdeel een beetje van het kipmengsel over de wrap, rol de wrap dicht
en plaats deze met de opening naar beneden in een ovenschaal
ingevet met een klein beetje olie. Bak de taquitos
ongeveer 10 min af totdat ze lekker krokant zijn.
Voor de kaassaus: smelt in een steelpannetje de roomboter
en voeg daarna al roerend de bloem toe. Blijf ongeveer 3 min roeren totdat
de bloem gaar is. Vervolgens voeg je al roerend de melk toe en breng
het aan de kook. Als het kookt, verwijder je de pan van het vuur en voeg je de kaas toe.
Voor de avocadosaus: maak de avocado’s schoon.
Maal ze fijn in een keukenmachine. Voeg daarna de Spaanse peper,
de peterselie, het sap van de limoen, kokoswater en wat zout toe naar smaak.
Mix het tot een egale saus.