Mexicaanse taquitos met kip en kaassaus



RECEPT VAN PROGRAMMA BINNENSTE / BUITEN
 
Voor de taquitos:

12 kleine wraps

500 g kipfilet

2 tenen knoflook

1 ui

1 tl komijnzaadpoeder

1 tl korianderzaadpoeder

1 tl gerookte paprikapoeder

1 tl chilivlokken

1 el tomatenpuree

olie

zout

Voor de kaassaus:

50 g roomboter

30 g bloem

350 ml melk

150 g

geraspte kaas

Voor de avocadosaus:

2 stuks avocado

1 limoen

1 el olijfolie

50 ml kokoswater

1/2 bosje platte peterselie

1 Spaanse peper

zout


Kook de kipfilet in ongeveer 25 min gaar. 

Als de kip gaar is, laat je het even afkoelen en trek je het vervolgens

 met twee vorken uit elkaar.

Snipper ondertussen de ui en hak de tenen knoflook fijn. 

 Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Neem een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook,

 voeg kip toe en bak het goudbruin. Voeg de specerijen en wat olie toe. 

Roer de tomatenpuree erdoor. Verwijder de pan van de warmtebron. 

Bak de wrap kort in een droge koekenpan, zodat ze zacht zijn. 

Verdeel een beetje van het kipmengsel over de wrap, rol de wrap dicht

 en plaats deze met de opening naar beneden in een ovenschaal

 ingevet met een klein beetje olie. Bak de taquitos 

ongeveer 10 min af totdat ze lekker krokant zijn.

Voor de kaassaus: smelt in een steelpannetje de roomboter

 en voeg daarna al roerend de bloem toe. Blijf ongeveer 3 min roeren totdat

 de bloem gaar is. Vervolgens voeg je al roerend de melk toe en breng 

het aan de kook. Als het kookt, verwijder je de pan van het vuur en voeg je de kaas toe.

Voor de avocadosaus: maak de avocado’s schoon. 

Maal ze fijn in een keukenmachine. Voeg daarna de Spaanse peper, 

de peterselie, het sap van de limoen, kokoswater en wat zout toe naar smaak.

 Mix het tot een egale saus.