- 500 gr. uien
- 100 gr. roomboter
- 50 gr. bloem
- 1 liter runderbouillon
- 200 ml. bokbier
- Per kom 1 sneetje stokbrood
- 4 el. mosterd
- 100 gr. komijnekaas
- Zout & peper
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de boter in de pan en fruit hierin de ui totdat deze goudgeel is.
- Schep de bloem er doorheen en bak 1 minuut mee. Doe nu de bouillon erbij en laat 10 minuten koken.
- Wanneer het geheel 8 minuten kookt voeg je het bier toe, dit laat je 2 minuten mee koken. Maak de soep op smaak met peper en zout.
- Schep de soep in vuurvaste kommen. Smeer de stukjes stokbrood in met mosterd, beleg met wat kaas en leg de broodjes op de soep in de kommen.
- Zet in de oven tot de kaas gesmolten is.