Uiensoep met bokbier en stokbrood met komijnekaas

 







  • 500 gr. uien
  • 100 gr. roomboter
  • 50 gr. bloem
  • 1 liter runderbouillon
  • 200 ml. bokbier
  • Per kom 1 sneetje stokbrood
  • 4 el. mosterd
  • 100 gr. komijnekaas
  • Zout & peper
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de boter in de pan en fruit hierin de ui totdat deze goudgeel is.
  • Schep de bloem er doorheen en bak 1 minuut mee. Doe nu de bouillon erbij en laat 10 minuten koken.
  • Wanneer het geheel 8 minuten kookt voeg je het bier toe, dit laat je 2 minuten mee koken. Maak de soep op smaak met peper en zout.
  • Schep de soep in vuurvaste kommen. Smeer de stukjes stokbrood in met mosterd, beleg met wat kaas en leg de broodjes op de soep in de kommen.
  • Zet in de oven tot de kaas gesmolten is.