500 gram rijst
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 eetlepel olie
2 eetlepels ketjap manis
½ komkommer in schijfjes
1 mespunt kentjoer
gebakken uitjes, atjar zout, peper, nootmuskaat
2 grote uien, fijngesneden 1 stukje trassi
1 theelepel sambal oelek 1 stukje prei, fijngesneden
100 gram ontbijtspek 250 gram kip, in stukjes
wat selderie, fijngehakt
Fruit in wat olie de trassi, knoflook en de ui totdat de ui bruin is
Doe dan de kip (vlees van hamlappen of garnalen of gecombineerd kan ook) erbij
Maak het af met de overige kruiden. Is het vlees bruin, dan het spek toevoegen totdat dit gaar is
Voeg dan beetje bij beetje de rijst toe en blijf goed omroeren totdat de rijstekorrels los zijn
Giet er wat ketjap over en de sambal naar smaak
Het geheel weer goed omscheppen
De prei en selderie als laatste er doorheen mengen
Opdienen in een diepe schaal
Garneer het geheel met een gebakken spiegelei, plakjes komkommer en gebakken uitjes
Geef er kroepoek, atjar bij