250 gr gehakt (rund of half om half)
1ui
1ei
3 el paneermeel
1/2 bosje peterselie
1rode paprika
1rode peper
•zout en peper
1 klont boter om in te bakken
Satésaus
400 ml water
200 gr pinda’s
1citroen
1rode peper
1 mes puntgemberpoeder
1 el bruine suiker
Voor de topping
1 potje
atjar tjampoer
1 potje
krokante uitje
Snipper de ui, rode peper en de paprika en hak de peterselie. Voeg alle ingrediënten en het
gehakt bij elkaar. Kneed tot een smeuïg, soepel gehakt ontstaat. Rol er ballen van.
Laat de klont boter uitbruisen en bak de gehaktballen rondom tot er een mooi korstje ontstaat.
Doe de deksel op de pan en laat ze garen.
Maal de pinda’s in een keukenmachine tot ze helemaal vloeibaar worden.
Breng het water aan de kook met de suiker en de gemberpoeder.
Voeg de pinda toe en roer glad. Laat een keer blut zeggen en doe het vuurt uit.
Voeg het citroensap, de fijn gesneden rode peper en een beetje zout toe.
Serveer de gehaktballen op de bolletjes en maak het af met satésaus, zuur en krokante uitjes.