Broodje bal met satésaus, zuur en krokante uitjes

 








250 gr gehakt (rund of half om half)

1ui

1ei

3 el paneermeel

1/2 bosje peterselie

1rode paprika

1rode peper

•zout en peper

1 klont boter om in te bakken

Satésaus

400 ml water

200 gr pinda’s

1citroen

1rode peper

1 mes puntgemberpoeder

1 el bruine suiker

Voor de topping

1 potje

atjar tjampoer

1 potje

krokante uitje

Snipper de ui, rode peper en de paprika en hak de peterselie. Voeg alle ingrediënten en het

 gehakt bij elkaar. Kneed tot een smeuïg, soepel gehakt ontstaat. Rol er ballen van. 

Laat de klont boter uitbruisen en bak de gehaktballen rondom tot er een mooi korstje ontstaat. 

Doe de deksel op de pan en laat ze garen. 

Maal de pinda’s in een keukenmachine tot ze helemaal vloeibaar worden. 

Breng het water aan de kook met de suiker en de gemberpoeder.

Voeg de pinda toe en roer glad. Laat een keer blut zeggen en doe het vuurt uit.

Voeg het citroensap, de fijn gesneden rode peper en een beetje zout toe. 

Serveer de gehaktballen op de bolletjes en maak het af met satésaus, zuur en krokante uitjes.