Zuurkoolschotel

 













                    
500 gram shoarmavlees500 gram zuurkool
eieren
150 gram crème fraîche
50 ml melk
1 eetlepel peterselie (fijn gesneden of gedroogd)
2 theelepels uienpoeder
1 theelepels knoflookpoeder
500 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
75 gram geraspte oude kaas
peper en zout

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Bak de shoarma gaar en verdeel over een ovenschaal. Zorg dat de shoarma lekker gekruid is, voeg indien nodig nog wat extra (shoarma)kruiden toe.
  • Verwarm de zuurkool met 2 eetlepels water ca. 5 minuten in een steelpannetje.
  • Maak het roommengsel; meng de eieren met de crème fraîche, melk, peterselie, uien- en knoflookpoeder. Breng vervolgens het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de zuurkool over de shoarma. Daaroverheen leg je de aardappelschijfjes trapsgewijs en giet hier het roommengsel overheen. Verdeel tot slot de geraspte oude kaas over de schotel.
  • Zet de ovenschaal nu in de oven voor ongeveer 30-40 minuten tot alles warm is en de kaas goudbruin.