ZUURKOOL GEHAKTSCHOTEL


 

De ingrediënten (4 personen):

- ca. 1 kilo aardappels - 600 gram wijnzuurkool - 300 gram gehakt - 100 gram magere spekjes - 1 gesnipperde ui - 2 appels - 250 ml melk - paneermeel - 2 theelepels kerriepoeder - 2 theelepels paprikapoeder - 3 tenen knoflook Het recept: 1. Kook de aardappels gaar. Rul ondertussen het gehakt en voeg de spekjes en de ui toe. Voeg ook de kerriepoeder en paprikapoeder toe. 2. Stamp de gekookte aardappels fijn met de melk. 3. Schil de appels en snij ze in dunne schijfjes. 4. Vul een ovenschaal met een laagje gehakt, zuurkool, schijfjes appel en aardappelpuree. Herhaal dit 1 keer en sluit af met de laatste appelschijfjes en een laagje paneermeel. 5. Doe de ovenschaal voor 45 minuten in de oven.