- Link ophalen
- X
- Andere apps
- 700 gram magere hamlappen (in dobbelstenen)
- 4 eetlepels zonnebloemolie of
- 4 eetlepels arachideolie
- 3 uien (in grove stukken)
- 4 teentjes knoflook (gehakt)
- 1 verse gember (geraspt, ca. 3 cm)
- 1 rode peper (gehakt, zonder zaadjes)
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- 6 eetlepels ketjap manis
- 800 milliliter vleesbouillon van tablet of
- 800 milliliter vleesbouillon (pot)
- evt. allesbinder of
- maizena
- Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesblokjes lichtbruin. Roerbak de ui, knoflook, gember en peper 3 minuten mee.
- Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Giet de ketjap en bouillon erbij en laat alles aan de kook komen. Het vlees moet onder staan.
- Zet de (ovenbestendige) pan in de oven of doe het gerecht over in een ovenschaal met deksel en plaats die in de oven. Verlaag de oventemperatuur na een half uur tot 160°C en stoof minimaal 1 uur. Bind de saus eventueel vóór het serveren met allesbinder of maïzena.