- 150 g spitskool
- 150 g wortel
- 125 g taugé
- 75 g kokosrasp
- 15 g verse basilicum
- 3 djeruk perut (limoenblaadjes)
- 2 sjalotten
- 1 bosje radijs
- 1 teen knoflook
- 1/2 komkommer
- 1 el sambal manis
- 1 tl kentjoer
- Snijd een 1/2 komkommer in halve maantjes (zonder zaadlijsten) en snijd circa 150 g worteltjes fijn. Maak 125 g taugé schoon en snijd een 1/2 tot 1 bosje radijsjes in plakjes. Doe alles in een ruime (salade)kom en hussel door elkaar. Voeg tevens ongeveer 150 g spitskool toe.
- Mix (of vijzel) 2 sjalotten, 1 teen knoflook, 3 limoenblaadjes, 1 kleine tl kentjoer, 1/2 tl zout en 1 flinke el sambal manis tot een gladde boemboe.
- Meng 75 g kokosrasp voorzichtig door de boemboe tot je een enigszins droge substantie hebt.
- Voeg het geheel toe aan de gesneden groenten en hussel grondig door elkaar.
- Voeg tot slot wat grof gehakte basilicumblaadjes door het geheel. Serveer met witte rijst en eventueel een vleesgerecht