Tjarantjam salade

 







  • 150 g spitskool
  • 150 g wortel
  • 125 g taugé
  • 75 g kokosrasp
  • 15 g verse basilicum
  • 3 djeruk perut (limoenblaadjes)
  • 2 sjalotten
  • 1 bosje radijs
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 komkommer
  • 1 el sambal manis
  • 1 tl kentjoer
  • Snijd een 1/2 komkommer in halve maantjes (zonder zaadlijsten) en snijd circa 150 g worteltjes fijn. Maak 125 g taugé schoon en snijd een 1/2 tot 1 bosje radijsjes in plakjes. Doe alles in een ruime (salade)kom en hussel door elkaar. Voeg tevens ongeveer 150 g spitskool toe.
  • Mix (of vijzel) 2 sjalotten, 1 teen knoflook, 3 limoenblaadjes, 1 kleine tl kentjoer, 1/2 tl zout en 1 flinke el sambal manis tot een gladde boemboe.
  • Meng 75 g kokosrasp voorzichtig door de boemboe tot je een enigszins droge substantie hebt.
  • Voeg het geheel toe aan de gesneden groenten en hussel grondig door elkaar.
  • Voeg tot slot wat grof gehakte basilicumblaadjes door het geheel. Serveer met witte rijst en eventueel een vleesgerecht