- De vulling:
- 1 pak Lontong rijst
- 2 verse tahoe blokken
- 250 gram kipfilet
- handjevol Taugé
- gebakken uitjes
- selderij
- zonnebloem olie
- Sambal saus:
- 5 rawit pepers
- 6 teentjes knoflook
- 2 stukken laos wortel
- 4 piment korrels
- 100 ml ketjap asin
- 200 ml ketjap manis
- 200 gram suiker
- 2 stuks salam blad
- 50 ml water
- Bereiding vulling: Breng de lontong rijst gedurende 2 uur aan de kook in een pan met ruim water. Giet het water uit laat het daarna afkoelen. Als het afgekoeld is, snijd ze in blokjes.
- Snijd de verse tahoe in plakjes en nog eens doormidden. Neem een wok en verhit een laagje zonnebloem olie. Bak de tahoe aan beiden kanten goudbruin. Laat het goed uitlekken. Snijd ze daarna in blokjes.
- Was de kipfilet met azijn of citroen. Kook de kipfilet gaar in 30 min. Laat het goed uitlekken. Bak ze even kort aan in een pan met een laagje zonnebloem olie. Vervolgens de kipfilet fijn pluizen.
- Snijd alvast de selderij in fijne stukken. Maak de taugé schoon.
- Bereiding Hete ketjap sambal saus: Breng de pepers en knoflook in een hakmolen. Voeg vervolgens 50 ml water toe. Maal de pepers en knoflook tot een fijne massa. Neem een kookpan, voeg de gemalen massa en de overige ingrediënten (ketjap, suiker, salambladeren, pimentkorrels) bij elkaar. Breng het saus nu aan de kook op zacht vuur. Laat het saus 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Serveren: Neem een plat bord. Voeg nu de gesneden tahoe, lontong, kipfilet, taugé, selderij en gebakken uitjes. Serveer met het ketjap saus.