Sambal goreng tahoe

 








  • 165 ml kokosmelk (1 blikje)
  • 3 tenen knoflook
  • 2 blokken tofu (ca. 750 g)
  • 2 salam blad (Indisch laurier)
  • 2 sjalotten
  • 2 rode pepers
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl djahé
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl gemalen laos
  • 1 tl trassi (Vegetarisch? Laat het dan achterwege)
  • Snijd 2 blokken tofu in blokjes. Bestrooi met zout en frituur in een laagje olie in de wok tot ze goudgeel zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Maak ondertussen de boemboe met behulp van de foodprocessor of (kom van de) staafmixer. Mix hiervoor 2 sjalotten samen met 2-3 tenen knoflook, 2 rode pepers, 1 el tomatenpuree, 1 tl djahé, 1 tl ketoembar, 1 tl gemalen laos, 1 tl trassi en 1 el (arachide)olie tot een mooie pasta.
  • Maak de wok schoon en fruit de boemboe enkele minuten aan.
  • Voeg vervolgens 165 ml (dikke) kokosmelk toe samen met 100 ml (warm) water.  Voeg vervolgens de gebakken blokjes tofu toe.
  • Voeg ook 1 gekneusde stengel sereh toe en 2 salam blaadjes (Indisch laurier).
  • Laat het geheel nu op laag vuur ongeveer 20 (á 25) minuten pruttelen. Wel af en toe even omscheppen natuurlijk. En vergeet niet de salam blaadjes en sereh te verwijderen voor je het serveert.