Rundvlees met olijven

 







  • 1 kilo rundvlees
  • 2 handjes groene olijven zonder pit
  • 1 handje peterselie
  • 1 kilo aardappelen
  • 5 tomaten
  • 1 theelepel rode paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 kaneelstokje
  • Peper
  • zout
  • Schil de aardappels.
  • Rasp de tomaten en snijd het rundvlees in blokjes.
  • In een pan verwarm je een scheut olijfolie.
  • Doe het rundvlees in de pan, en zorg ervoor dat het vlees aan alle kanten bruin wordt.
  • Voeg er ongeveer drie flinke glazen water bij, en de kruiden.
  • Laat het vlees ongeveer een uur en een kwartier sudderen.
  • Als het vlees wat zachter is geworden, voeg dan de tomaten, de olijven en de aardappel toe.
  • Schenk indien nodig wat water bij. Laat alles sudderen tot de aardappels gaar zijn, ongeveer een half uurtje.
  • Strooi als garnering wat peterselie over het gerecht.
  • Olijfolie