KIPPENSOEP MET KERRIE

 











  • 200 gr kipfilet
  • 500 ml bouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 gr prei
  • halve courgette
  • ui
  • teen knoflook
  • rode peper
  • 100 gr noedels/mie
  • 1.5 tl kerriepoeder
    Snijd de kip, courgette, prei, ui en rode peper in kleine stukjes. Breng de kipfilet op smaak met een snufje peper en de kerriepoeder. Verwarm een beetje olie in een soeppan en voeg de kipfilet toe. Bak de kipfilet rondom bruin en voeg dan ook de ui, 1 uitgeperste teen knoflook, courgette, prei en rode peper toe. Bak dit een minuut of 3 en giet dan de kippenbouillon en de kokosmelk erbij. Breng de soep aan de kook en kook het geheel circa 15 minuten. Voeg dan de mie of noedels toe. Laat de soep nog 5-10 minuten pruttelen totdat de noedels of mie gaar zijn.