- 375 g tofu (1 blok)
- 350 ml krachtbouillon kip of groenten (1 pot)
- 2 tenen knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 1 prei
- 1 ui
- 1/2 winterpeen
- 3 el ketjap manis
- 2 tl sambal oelek
- Verse selderij
- Gebakken uitjes
- Neem een grote soeppan en doe daarin de pot krachtbouillon. Vul de pot 3 keer met water en voeg toe aan de bouillon. Verwarm op matig vuur zonder te laten koken. Voeg ook 1 à 2 tl sambal toe (je kan later eventueel meer toevoegen).
- Snijd een 1/2 winterpeen in kleine blokjes en snijd 1 ui en 2 teentjes knoflook fijn. Snijd tevens 1 prei in halve ringen en 2 stengels bleekselderij in kleine blokjes.
- Doe alle groenten bij de soep en laat op laag vuur pruttelen. Voeg tevens 2-3 el ketjap manis toe.
- Snijd 1 blok tofu van circa 375 g in blokjes en bestrooi met zout. Neem een wok of koekenpan en bak de tofu blokjes op matig vuur rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de blokjes tofu tevens toe aan de soep.
- Laat de soep nog een minuut of 10 zachtjes pruttelen met de deksel (schuin) op de pan.
- Proef of je wat meer sambal of ketjap wil toevoegen. Serveer met witte rijst, gebakken uitjes, chilisaus of sambal en verse selderij.