- 200 g sperziebonen
- 200 g spitskool
- 125 g pindakaas
- 125 g taugé
- 2 tenen knoflook
- 2 sjalotten
- 1 komkommer
- 1 rode peper
- 1 el gula djawa (of bruine basterdsuiker)
- 1 tl kentjoer
- Emping
- Kook 200 g sperziebonen 8 minuten. Voeg de laatste minuut 125 g (schoongemaakte) taugé toe zodat deze kort blancheert. Spoel af onder ijskoud water zodat het niet verder doorkookt en giet af.
- Snijd ondertussen 1 komkommer zonder zaadlijsten in halve maatjes. Doe de komkommer samen met 200 g fijngesneden spitskool in een ruime mengkom.
- Mix 125 g pindakaas samen met 2 kleine sjalotten, 1-2 tenen knoflook, een 1/2 rode peper, 1 tl kentjoer, 1 el gula djawa en 75 ml water tot een gladde saus. Voeg extra water toe als de saus te dik is.
- Voeg de sperziebonen en taugé bij de rest van de groenten. Meng de pindasaus door de groenten of doe dit apart per portie. Serveer met de ringetje gesneden andere helft van de rode peper en met emping.