Indische speklapjes in ketjapsaus

 












  • 300 g speklapjes
  • 100 ml ketjap manis
  • 3 stengels lente-ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1/2 rode peper (optioneel)
  • 1/4 winterpeen
  • 1 tl tomatenpuree
  • Bak de speklapjes in een beetje olie in ongeveer 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Fruit vervolgens enkele minuten 1 gesnipperde ui (of sjalot) en 2 fijngesneden teentjes knoflook in de achtergebleven olie.
  • Voeg 1 tl tomatenpuree door en bak een paar seconden mee.
  • Voeg 100 ml ketjap manis toe en 50 ml water. Voeg tevens 1/4 winterpeen toe gesneden in smalle reepjes (julienne).
  • Doe de speklapjes weer terug in de pan en laat 20 minuten sudderen met deksel (schuin) op de pan.
  • Serveer met de lente-ui en eventueel wat rode peper.