- 300 g speklapjes
- 100 ml ketjap manis
- 3 stengels lente-ui
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1/2 rode peper (optioneel)
- 1/4 winterpeen
- 1 tl tomatenpuree
- Bak de speklapjes in een beetje olie in ongeveer 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en zet even weg.
- Fruit vervolgens enkele minuten 1 gesnipperde ui (of sjalot) en 2 fijngesneden teentjes knoflook in de achtergebleven olie.
- Voeg 1 tl tomatenpuree door en bak een paar seconden mee.
- Voeg 100 ml ketjap manis toe en 50 ml water. Voeg tevens 1/4 winterpeen toe gesneden in smalle reepjes (julienne).
- Doe de speklapjes weer terug in de pan en laat 20 minuten sudderen met deksel (schuin) op de pan.
- Serveer met de lente-ui en eventueel wat rode peper.