Indiase kip korma


 
Een kilo kip, in stukjes gesneden

Twee uien (350 gram), gesnipperd Een kwart van een kopje (60 gram) cashewnoten Een half kopje water Plantaardige olie om te frituren Hele kaneel, hele kardemom, hele kruidnagel en laurierblaadjes Vijf teentjes knoflook (20 gram) Een el gember (15 gram) Twee eetlepels kashmiri rode chili of paprika Een eetlepel chilipoeder Een eetlepel koriander Een eetlepel komijn Een theelepel kurkuma Zout naar smaak Een bakje yoghurt (240 gram) Vier kopjes heet water Een kwart van een kopje verse koriander
Voeg in een pan of wok op middelhoog vuur een beetje plantaardige olie toe. Fruit de gesnipperde uien tot ze karameliseren. Als je klaar bent, haal je ze uit de pan en doe je ze in een keukenmachine. Voeg cashewnoten en een half kopje water toe aan de gebakken uien. Mix tot je een gladde consistentie krijgt. Zet deze pasta opzij voor later. Voeg in dezelfde pan die wordt gebruikt om de uien te bakken hele kaneel, hele kardemom, hele kruidnagel en laurierblaadjes toe. Voeg ook de knoflook en gember toe. Roer tot geurig. Voeg de stukjes kip toe aan de aromatische kruiden en kook tot ze bruin beginnen te worden. Roer de kashmiri rode chili (of paprika), chilipoeder, koriander, komijn en kurkuma en zout naar smaak erdoor. Voeg een kopje yoghurt toe aan het kipmengsel, gevolgd door de gebakken ui en cashewpasta. Giet er vier kopjes heet water bij en laat alles ongeveer 30 minuten op middelhoog vuur sudderen of tot de kip gaar en zacht is. Voeg ten slotte een kwart van een kopje verse koriander toe. Serveer je romige Indiase Kip Korma met rijst of brood