- Kruimige aardappel ongeveer 800 gram (5 grote aardappelen)
- Winterpeen ongeveer 300 gram (2 a 3 penen)
- Ui 2 stuks
- Optioneel: peper, verse kruiden, boter, zout
- Schil de aardappelen, wortel en uien.
- Dompel de geschilde aardappel meteen in water (tegen verkleuring)
- Snij de wortel in gelijke plakken.
- Je kan hier een mandoline voor gebruiken
- Snij de aardappel in gelijke delen.
- Zie video als voorbeeld.
- Snij de uien fijn of in dunne reepjes.
- Doe alles in een grote pan. Zorg dat alles net onder water staat.
- Dit is ook het moment om eventueel specerijen en/of zout toe te voegen.
- Kook het geheel op halfhoog vuur.
- De aardappel en peen zijn gaar wanneer je met een vork er makkelijk doorheen kan prikken.
- Bewaar een deel van het kookvocht en giet de rest van het vocht af.
- Prak het geheel en voeg daarna smaakmakers toe zoals peper, verse kruiden of boter.
- Serveer het met een heerlijke saus en een mooi stukje vlees