Heerlijke hutspot

 


  1. Kruimige aardappel ongeveer 800 gram (5 grote aardappelen)
  2. Winterpeen ongeveer 300 gram (2 a 3 penen)
  3. Ui 2 stuks
  4. Optioneel: peper, verse kruiden, boter, zout
  5. Schil de aardappelen, wortel en uien.
    • Dompel de geschilde aardappel meteen in water (tegen verkleuring)
  6. Snij de wortel in gelijke plakken.
    • Je kan hier een mandoline voor gebruiken
  7. Snij de aardappel in gelijke delen.
    • Zie video als voorbeeld.
  8. Snij de uien fijn of in dunne reepjes.
  9. Doe alles in een grote pan. Zorg dat alles net onder water staat.
    • Dit is ook het moment om eventueel specerijen en/of zout toe te voegen.
  10. Kook het geheel op halfhoog vuur.
  11. De aardappel en peen zijn gaar wanneer je met een vork er makkelijk doorheen kan prikken.
  12. Bewaar een deel van het kookvocht en giet de rest van het vocht af.
  13. Prak het geheel en voeg daarna smaakmakers toe zoals peper, verse kruiden of boter.
  14. Serveer het met een heerlijke saus en een mooi stukje vlees